Portugal: een luxe alternatief voor Spanje

door | Geplaatst: 20 sep 2021 | Bijgewerkt op: 18 okt 2022 | Nieuws

Wat betekent luxe voor jou? De zalige luxe van even niets hoeven? Alle tijd samen met je geliefden of juist helemaal voor jezelf. Is het misschien de pure luxe van zuivere zeelucht of een rustige natuurwandeling? Of denk jij meteen aan kraakvers eten uit de directe omgeving, aan een mooie lokale wijn op een zonnig terras, terwijl je uitkijkt op een uitgestrekt heuvellandschap met daarachter de glinsterende zee…

Een tweede huis in Portugal is pure luxe

Of staat luxe voor jou gelijk aan comfort? Wellness en spa, uitstekende golfbanen, exclusieve winkels en restaurants op topniveau…
Welke vorm van luxe je ook zoekt: in Portugal is dat volop verkrijgbaar. Krijg je geen genoeg van alles wat dit luxe land te bieden heeft, dan is investeren in een vakantiehuis in Portugal een hele goede keuze.

Veel Nederlanders dromen ervan een tweede huis te kopen in een zonnig land. Daarbij denk je misschien eerder aan buurland Spanje. Maar voor wie zoekt naar ongerepte natuur, ruimte, exclusieve resorts en een slimme financiële investering, is Portugal zeker zo aantrekkelijk.

Natuurlijke schoonheid en charme

Anders dan in Spanje, blijft de kustlijn van Portugal haar natuurlijke schoonheid en charme behouden door de strengere bouwregels in het land. De kust wordt dus niet volgebouwd en dat is ook niet nodig: in een smal land als Portugal zijn de zee en de vele idyllische strandjes gelukkig altijd dichtbij. En direct vanuit je vakantiehuis geniet je van Portugals afwisselende binnenland met authentieke dorpjes en prachtige natuur.

Alle vakantiehuizen die wij aanbieden zijn gebouwd met hoogwaardige materialen. Ze liggen op ruim opgezette resorts waar je je hart kunt ophalen aan de uitstekende binnen- en buitensportvoorzieningen. Wist je dat een vakantiewoning op een resort nog meer voordelen heeft? Zo wordt het onderhoud en de schoonmaak van jouw woning geregeld door de conciërges van het resort. En ook om de beveiliging van je vakantiehuis hoef jij je geen zorgen te maken. Wel zo fijn als je weer in Nederland bent!

Een vakantiehuis kopen in Portugal: een goede investering

Ook financieel is investeren in een huis in Portugal aantrekkelijker dan investeren in een huis in Spanje. Fiscaal gezien is het kopen van een huis in Portugal interessant, omdat je er als eigenaar van een tweede woning geen vermogensrendementsheffing over betaalt in box 3.

Portugal kent daarnaast lange warme zomers en het land wordt steeds populairder als vakantiebestemming – ook bij toeristen van buiten Europa. Dat betekent dat jouw vakantiewoning vaak verhuurd wordt en de verhuur van je huis dus een goed rendement oplevert. Dat maakt je investering des te meer waard!

Overigens hoef jij je niet druk te maken om de verhuur van jouw vakantiewoning; een betrouwbare partij regelt dit tot in de puntjes. Bij niet al onze nieuwbouwprojecten wordt de optie tot verhuur specifiek genoemd. Heb je een vakantiewoning op het oog en wil je precies weten hoe het zit? Neem contact met ons op zodat wij je dit – en nog veel meer – kunnen vertellen.

Verkies jij Portugal ook boven Spanje? Wil je meer informatie over investeren in een tweede huis in Portugal? Plan vandaag nog vrijblijvend een kennismakingsgesprek met ons in of neem contact op via telefoon of e-mail.