Huis kopen Portugal

Persoonlijke begeleiding

Paulien Haagsma

Volledige ontzorging

Lees meer

Overtuig jezelf ter plekke

Advies op locatie

Om een goed beeld te krijgen en sfeer te proeven

Lees meer

Steeds meer mensen willen een tweede huis kopen in Portugal. Dat heeft meerdere redenen. Aan de ene kant is het aantrekkelijk om te investeren in vastgoed, omdat de alternatieven (sparen of beleggen) weinig opleveren of te onzeker zijn. En als je dan toch zoekt naar een land waarin jouw tweede huis mag staan, dan ligt een warm land als Portugal voor de hand. Ook omdat het niet al te ver is: zowel met de auto als per vliegtuig is het goed te bereiken. Het aantal mensen dat overweegt om een tweede huis te kopen in Portugal groeit ieder jaar dus aanzienlijk.

Waarom zou je een huis kopen Portugal?

Investeren in vastgoed

Waarom zou je investeren in vastgoed? We zeiden het al even; sparen of beleggen loont nauwelijks en is (voor sommigen) te onzeker. Heb je vermogen dan zal je dus een andere bestemming moeten vinden voor je geld.
Investeren in vastgoed – dus het kopen van een tweede huis in Portugal – is een slimme zet. Wij zitten al meer dan tien jaar in deze wereld en het wordt steeds duidelijker dat investeren in vastgoed meerdere voordelen heeft.

 

Alles uitstekend geregeld

Verhuur en beheer

Professioneel geregeld zodat je altijd een zorgeloos bezit in Portugal hebt

Lees meer

 

Voordeel kopen tweede huis Portugal op lange termijn

Vergeleken met beleggen (onzeker) of sparen (dat nauwelijks iets oplevert), heeft het kopen van een huis in Portugal als eerste grote voordeel dat het zekerheid biedt. Stenen worden elk jaar meer waard, en stenen op een mooie plek nog veel meer. Kortom, koop jij een huis in Portugal, dan zal de waarde van jouw huis stijgen. Een tweede huis kopen in Portugal is dus een verstandige investering voor iedereen die het geld ‘heeft liggen’.

Dat jouw tweede huis in Portugal in waarde stijgt, is met name een voordeel voor de toekomst, dus een voordeel op de lange termijn. Je geniet dus zorgeloos van je oude dag als je eigenaar bent van een tweede huis Portugal. Een goede reden om een huis in Portugal te kopen!

 

Voordeel kopen tweede huis Portugal op korte termijn

Ook op de korte termijn heb je een flink voordeel als je een huis koopt in Portugal. Je begint namelijk meteen met het terugverdienen van je investering als je je huis verhuurt aan anderen. Net als jij zijn er tal van mensen gek op Portugal. En die mensen zoeken een huis om in te verblijven. Jij verhuurt via een verhuurbedrijf jouw Portugese huis aan hen en dankzij deze verhuuropbrengsten profiteer jij direct van deze verstandige investering. Nóg een argument om een tweede huis te kopen in Portugal.

Overigens; vanwege het aangename klimaat van het land, worden woningen met gemak het hele jaar door verhuurd. Portugal is zowel in de winter als de zomer een populaire vakantiebestemming voor toeristen. Dat is goed om te weten als je interesse hebt in het kopen van een huis in Portugal.

 

Fiscaal voordeel bij huis kopen Portugal

Wil jij een tweede huis in Portugal kopen, dan is er ook nog eens een flink fiscaal voordeel: jouw vakantiewoning in Portugal is je tweede woning en niet je hoofdwoning. Om die reden betaal je hier geen vermogensrendementsheffing over in box 3.

 

Aangenaam klimaat

Nog even wat meer over het klimaat van Portugal; iets dat de doorslag geeft voor veel Nederlanders die een huis willen kopen in het buitenland.

Portugal is een heerlijk land. In de zomer heb je gegarandeerd warm weer en volop zon. De prachtige stranden nodigen uit om bewandeld te worden en in de zee kun je fijn afkoelen. En zelfs in de winter kun je overdag aangenaam genieten in je shirt met korte mouwen. Zeker in de Algarve, de zuidelijke regio van Portugal. Er zijn daarom veel mensen die juist daar een huis willen kopen.

En, we zeiden het al eerder; als jij van Portugal geniet, doen anderen dit ook. Zij zullen jouw huis in Portugal willen huren als jij er niet verblijft.

Ook qua afstand is Portugal goed te doen: het vliegtuig brengt jou er, met een rechtstreekse vlucht, binnen drie uur naartoe. Vanaf verschillende luchthavens vlieg je eenvoudig naar de grootste vliegvelden van Portugal. Ook de kosten van de tickets variëren en maken het voor diverse doelgroepen mogelijk om Portugal te bezoeken.

Natuurlijk kun je ook met de auto naar Portugal gaan. Het is zo’n 2000 kilometer rijden vanaf Utrecht, dus je moet er wat tijd voor uittrekken. Maar zeker zij die van autorijden houden, geven hier de voorkeur aan. Voor hen begint de vakantie zodra ze in de auto stappen!

 

Jarenlange ervaring

Waarom investeren via ons?

Een investering in rendement en ervaringen

Lees meer

Tweede huis kopen Portugal is luxe genieten

Al jarenlang zijn wij actief binnen Portugal en we werken samen met projectontwikkelaars die alleen de beste en mooiste projecten opleveren. Omdat wij met deze belangrijke spelers in de markt aan tafel zitten, zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste projecten op de mooiste locaties. Dat zie je terug in het aanbod op onze website: het zijn veelal vijfsterrenresorts met luxe appartementen, vrijstaande villa’s of geschakelde woningen. De aankoopprijzen variëren, waardoor een tweede huis kopen in Portugal voor veel mensen een optie is.

Wij verkopen gloednieuwe woningen die net of nog niet opgeleverd zijn. Wil je een van deze huizen kopen, dan weet je zeker dat je van luxe en kwaliteit geniet. Daarnaast profiteer je van de voordelen van een resort. Denk aan de aanwezigheid van een receptie, conciërge, schoonmaker en beheerder en van privétuinen, zwembaden, golfbanen en inpandige restaurants. 

Een tweede huis kopen in Portugal bij Second Home Invest betekent dus luxe en onbezorgd genieten, samen met je geliefden. En tegelijkertijd profiteer je van een aantrekkelijk rendement.

Huis kopen Portugal: hoe word ik begeleid?

Het begint en eindigt natuurlijk niet bij ons aanbod op de website. Nee, wij zijn betrokken vanaf het moment dat je laat weten dat je interesse hebt in het kopen van een tweede huis in Portugal, tot op de dag dat jij de sleutel krijgt van je eigen Portugese woning. En zelfs daarna zijn we nog bereikbaar voor je.

Iedereen die via ons een tweede huis wil kopen in Portugal, wordt stap voor stap door ons begeleid. Eerst sturen wij informatie op per mail over het project waarin je geïnteresseerd bent. Daarna komen we vrijblijvend bij jou langs om aanvullende informatie te geven en antwoord te geven op al je vragen. Want die zijn er meestal in overvloed. 

Is alles duidelijk en is er nog steeds interesse? Dan plannen we een bezichtigingsbezoek. Stel je voor; het eerste moment dat je op de plek staat waar jouw huis in Portugal gebouwd gaat worden… 

Vaak bezoeken we ook een zogeheten referentieproject; een resort met woningen zoals de jouwe, zodat je een indruk hebt van het hoge afwerkingsniveau en de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Wil je graag dat de woning van jouw dromen niet aan jou voorbijgaat? Neem dan een optie op de woning. Tijdens de optieperiode heb je tijd om ook de financiële mogelijkheden te onderzoeken. Wij ondersteunen bij het vinden van geschikte fiscalisten en/of juristen, zodat je geïnformeerd wordt over de recente regels en wetten die van toepassing zijn. 

Is alles helden en wil je de woning in Portugal kopen? Dan is het tijd om een voorlopige koopovereenkomst te tekenen. Deze wordt gesloten tussen de projectontwikkelaar en jou.

Is je woning klaar, dan krijg je de sleutel en is het tijd om te genieten. Wij zorgen er op afstand voor dat afspraken worden nagekomen.

Dit is in het kort wat onze werkwijzeis. Bij elke stap zijn wij er, en voor elke vraag kun je ons benaderen. Een huis kopen in Portugal doe je waarschijnlijk maar een keer in je leven en het is meer dan logisch dat je daar de juiste professionele hulp en begeleiding bij wilt. Second Home Invest biedt jou deze hulp.

Een tweede huis kopen in Portugal: grijp je kans

Wat een luxe om geregeld naar Portugal te kunnen gaan en te verblijven in je eigen huis op een resort! Het kan met een tweede huis Portugal. Stel je eens voor: dichtbij zee, omringd door groen, en profiterend van de hotelfaciliteiten van het resort (zoals fitness, zwembaden en golfbanen). Ga er met vrienden naartoe tijdens de zomermaanden of vier er kerst met je familie. En ben je er zelf weer op adem gekomen, dan kunnen daarna andere toeristen jouw huis in Portugal huren. Een tweede huis in Portugal kopen heeft dus veel voordelen! 

Wil je hier nog meer over weten? Wij vertellen je er graag alles over.

Project  –   Ombria Resort

Rendement door verhuren

Vakantiehuis of appartement in Portugal kopen? Kies dan voor één van de exclusieve en luxe appartementen binnen het Ombria project. Dankzij de unieke locatie en vele luxe faciliteiten een zeer interessante investering.

  • luxe appartementen
  • verhuur & beheer volledig verzorgd
  • 5 zwembaden, uitgebreide fitness en golfbaan

Contact