Zorgeloos verhuur en beheer resorts en projecten

door | Geplaatst: 5 aug 2020 | Bijgewerkt op: 7 dec 2023 | Investeren

De meeste van onze klanten die een woning kopen in Portugal, willen graag dat hun woning goed en veilig wordt beheerd tijdens hun afwezigheid. Ook zijn er veel eigenaren die de woning willen verhuren in de periodes dat zij er zelf geen gebruik van maken. Bij de keuze van de projecten die wij in verkoop nemen is een belangrijk criterium dat de mogelijkheden voor zowel het beheer als de verhuur professioneel geregeld is zodat je altijd een zorgeloos bezit in Portugal hebt.

Portugal kent voor tweede woningen 2 classificering: Residentieel en Toeristisch

Vakantiewoningen met een residentiële status zijn schaarser en nog moeilijk te vinden. Eigenaren van een dergelijke vakantiewoning hebben geen verhuurplicht en kunnen hun woning volop benutten of er zelfs het hele jaar gaan wonen. Uiteraard is het ook mogelijk om een dergelijke woning te verhuren wanneer je er zelf geen gebruik van maakt. In de projecten die wij aanbieden letten wij erop dat het beheer geregeld is zodat je daar geen omkijken naar hebt.
Toeristische eenheden is de term die, volgens de Portugese wet, wordt gegeven aan het bezit van eigendommen voor toeristische verhuur. Door te investeren in dit type onroerend goed kunnen eigenaren genieten van een scala aan faciliteiten en diensten (bijv. receptie, schoonmaak, onderhoud en behoud van het onroerend goed en de gemeenschappelijke ruimten), en kunnen ze profiteren van een inkomen dat verband houdt met de toeristische verhuur van hun onroerend goed. De mogelijkheden en voorwaarden voor eigen gebruik voor projecten met een toeristische status verschillen per project en kunnen uiteenlopen van enkele weken tot meerdere maanden of een heel jaar.

Vakantiewoning verhuren

Wanneer je ervoor kiest om je vakantiewoning te verhuren, dan kun je op veel manieren regelen. Je kunt dit doen vanuit Nederland, maar je kunt ook een lokale partij inschakelen die ter plekke voor jou bijvoorbeeld de schoonmaak, sleutelafgifte en het tuinonderhoud regelt. Echter het zelf verantwoordelijk zijn voor de verhuur en beheer van je woning vergt wel veel tijd en organisatie.

  • Hoe vind je bijvoorbeeld het juiste platform om je vakantiehuis te verhuren?
  • Hoe controleer je of de gemaakte afspraken worden nageleefd?
  • Hoe bepaal je de juiste prijs voor de verhuur van je woning?
  • Wat moet je allemaal regelen ter plaatse?
  • Wat gebeurd er als er iets kapot gaat, de elektriciteit uitvalt of de douche lekt?

De meeste van de vakantiewoningen in Portugal die wij verkopen, worden verhuurd door een professionele verhuurpartij die verbonden is aan het project of het resort. Het voordeel daarvan is dat zij kennis hebben van de te verhuren woningen, zij kennen het resort, de lokale verhuurmarkt en hebben de juiste platformen om jouw vakantiehuis te verhuren. Daarnaast kunnen zij direct handelen als er iets aan de hand is.

Ombria Resort Alcedo Village

Ombria Resort

Op Ombria Resort verkopen wij verschillende type vakantiewoningen of appartementen. De Viceroy appartementen behoren tot Viceroy Hotels & Resorts en kennen een verhuurplicht. Daar tegenover staat dat de eerste 5 jaar minimale gegarandeerde verhuuropbrengst wordt gegarandeerd. De verhuur en beheer van deze appartementen wordt volledig georganiseerd door Viceroy Hotels & Resorts. Als eigenaar kun je 10 weken (70 dagen) per jaar zelf gebruik maken van je appartement en de rest van de tijd zal Viceroy je appartement zoveel mogelijk verhuren. Ook het beheer en onderhoud valt volledig onder hun verantwoordelijkheid. Daardoor ben je als eigenaar volledig ontzorgd en heb je geen omkijken naar herstel of vervanging van meubels of apparatuur.
Alle verhuurinkomsten komen in een verhuurpool terecht, waar vervolgens de kosten uit betaald worden en waarna er een verdeling plaats vindt onder alle eigenaren op basis van hun investering.
Voor de appartementen, townhouses en villa’s op Oriole Village geldt dat zij wel een toeristische status hebben, waardoor de woningen bij oplevering over een interieurpakket dienen te beschikken. Echter de woningen kunnen in overleg ook voor langere tijd zelf gebruikt worden. Indien een eigenaar zijn vakantiewoning wél wil verhuren dan wordt de verhuur verzorgd door Viceroy Hotels & Resorts. Het beheer van de vakantiewoningen op Oriole Village wordt door het resort geregeld.
De Alcedo villa’s hebben een residentiële status. Dit betekent dat zij dus niet verhuurd hoeven te worden. Indien men dit wel wil dan kan dat via Viceroy Hotels & Resorts of een verhuurpartij die men zelf zoekt. Het volledige beheer van de villa kan via Ombria Resort worden verzorgd.

White Shell Resort

Alle vakantiewoningen op White Shell Resort hebben een toeristische status en moeten verplicht worden verhuurd. Iedere eigenaar kan 6 weken per jaar gebruik maken van zijn eigen appartement of geschakelde villa. In dit project is geen mogelijkheid om je villa of appartement langer zelf te gebruiken
Niet allen de verhuur, maar ook het beheer en onderhoud van jouw vakantiewoning wordt door Upstay, onderdeel van Vanguard Properties (de ontwikkelaar en bouwer van het project), verzorgd. Als eigenaar heb je geen omkijken naar de verhuur en beheer van je eigen appartement of villa.

 

West Cliffs Resort villa kavelsWest Cliffs Resort

De Twin Villa’s op West Cliffs Resort hebben allemaal een toeristische status. Ook hier geldt dat de eigenaren in overleg hun woning voor langere tijd of het hele jaar zelf kunnen gebruiken.

De verhuur van je vakantiewoning op West Cliffs wordt verzorgd door het naastgelegen zusterresort Praia D’El Rey. Zij hebben ruim 15 jaar ervaring in de verhuur van dergelijke woningen. Dit geldt ook voor het beheer van je Twinvilla op West Cliffs Resort.