Comfortabel reizen naar Portugal

door | Geplaatst: 1 jun 2022 | Bijgewerkt op: 13 sep 2022 | De Algarve, Lissabon, Tips

De meeste mensen die een vakantiehuis willen kopen in een ander land, houden rekening met de reisafstand. Want hoewel de verhuur van het vakantiehuis bij vrijwel elke huiseigenaar hoog op de agenda staat, wil bijna iedereen zo nu en dan ook zélf genieten van de woning. Hoe fijn is het dat je dan in een mum van tijd op je bestemming kunt zijn?! En dus wordt Portugal al snel genoemd als het perfecte land voor je eigen vakantiewoning: de vlucht ernaartoe duurt niet lang en je kunt de reis zelfs afleggen per auto.

Ontspannen vliegen naar Portugal

Een vliegreis naar Portugal boeken, is een koud kunstje. Of je nou centraal in Nederland woont of in een uithoek; er is meestal een vliegveld relatief dichtbij waarvandaan vluchten naar Portugal gaan. Vanaf Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven vertrekken dagelijks vliegtuigen naar de drie internationale vliegvelden van Portugal; Faro, Lissabon en Porto.
Ook in België en Duitsland vind je meerdere luchthavens waar je terecht kunt voor je trip naar Portugal. Handig voor als je in het grensgebied woont. Zo vlieg je eenvoudig op Faro, Lissabon of Porto vanaf Dusseldorf-Weeze, Keulen of Brussel.

De duur van de vlucht naar Portugal is goed te overzien: binnen drie uur sta je met je voeten op de Portugese grond. Ook van de prijzen word je blij: buiten het hoogseizoen betaal je vaak nog geen honderd euro voor een retourticket. In het toeristische seizoen liggen de prijzen natuurlijk hoger, maar Portugal blijft altijd een betaalbare vakantiebestemming. Dat is natuurlijk prettig voor jou, maar ook voor de huurders van jouw Portugese vakantiewoning. Tel uit je winst!

Reis je graag voor zo min mogelijk geld, dan ben je vast en zeker content met de prijsvechters (zoals easyJet en Ryanair) die naar Portugal vliegen. Betaal je graag voor meer comfort en luxe, dan heb je gelukkig ook volop keus.

Een huurauto

Als je na je comfortabele en korte vlucht weer op vaste grond staat, raden wij je van harte aan om met een huurauto naar je bestemming te gaan (tip: reserveer deze vooraf online). Met een huurauto heb je alle vrijheid om via een prachtige route naar je vakantiehuis te rijden. Het is een ultiem begin van je vakantie: de rustige wegen langs de kust of het rijden door natuurgebieden, de privilege om onderweg te stoppen voor een espresso en neem daar een typisch Portugese lekkernij bij als een pastel de nata of een amandelkoekje. Zo kom je relaxed aan bij je eigen vakantiehuis en begint je vakantie nog voordat je er bent.
Natuurlijk komt de huurauto ook de rest van je vakantie goed van pas. Je kunt op je gemak het prachtige landschap verkennen en de grote steden of pittoreske dorpen bezoeken. Of je besluit spontaan om ’s avonds te rijden naar een romantisch restaurant op een betoverend plekje. Een huurauto bij huis geeft ontzettend veel vrijheid!

Avontuurlijk met de auto naar Portugal

Nee, we zijn het niet vergeten: de grote groep avonturiers die graag met de auto naar Portugal gaat. Zij die liever zelf bepalen wanneer ze gaan en de drukte op een vliegveld kunnen missen als kiespijn. Met de auto heeft ook voordelen voor de terugreis: je kunt weer vertrekken wanneer je wilt.

Via België, Frankrijk en Spanje rijd je in ongeveer een dag (pakweg 20 tot 24 uur, afhankelijk van je begin- en eindpunt) naar Portugal. Dat is te overzien!
Natuurlijk is het slim om regelmatig te stoppen. En geloof ons, dat wíl je ook. Onderweg kom je mooie oorden tegen en is het leuk om je auto te parkeren in een authentiek Frans of Spaans dorpje voor een lokale lunch.

De rit is lang: je ontkomt er eigenlijk niet aan om ergens te overnachten. Je kunt dit van tevoren plannen; boek bijvoorbeeld een hotel of B&B in het zuiden van Frankrijk of net over de Spaanse grens. Of doe het spontaan en voel aan wanneer het tijd is om te stoppen en te overnachten. Langs de snelwegen zijn veel grotere hotels te vinden. Ga je even van de snelweg af, zoek dan naar een stad of dorp in de buurt. Daar vind je meestal meerdere overnachtingsmogelijkheden.

Auto of vliegtuig: jouw vakantiewoning in Portugal is goed bereikbaar

En dan zit de vakantie er alweer op. Je hebt ultiem genoten van de luxe van jouw eigen vakantiehuis in Portugal. Je hebt je ondergedompeld in de verbluffende natuur, je hebt de zon aanbeden bij het prachtige zwembad of op het witte strand, en je hebt dankbaar gebruik gemaakt van de faciliteiten van het resort waarop jouw vakantiewoning staat.

Het is tijd om afscheid te nemen. En wat is het een rustgevende gedachte dat ook jouw reis naar huis comfortabel wordt. Je legt de laatste kilometers af in je huurauto, parkeert deze bij het vliegveld en loopt zo naar je gate.

Of je pakt je auto in, giet nog snel koffie in een thermosbeker, stapt in je royale auto en neemt de tijd om van je ultieme roadtrip naar Nederland te genieten.

Hoe klinkt dit? Is de luxe van een eigen vakantiewoning in Portugal iets waar jij aan kunt wennen? Veel anderen gingen je voor en genieten nu ook zelf regelmatig van hun vakantiehuis. Wij vertellen je graag alles over het investeren in een eigen vakantiewoning in Portugal. Neem contact met ons op of plan vrijblijvend een afspraak in.