Dit moet je echt gezien hebben in de Algarve

door | Geplaatst: 4 nov 2022 | Bijgewerkt op: 20 jan 2023 | Tips

Wij raken niet uitgepraat over de Algarve. Deze zuidelijkste regio van Portugal heeft namelijk enorm veel te bieden. Gelukkig weten al veel mensen dit en zijn er ook veel toeristen die geregeld terugkomen naar de Algarve om nieuwe plekken te ontdekken of te genieten van het bekende. Ben je nog niet eerder in de Algarve geweest? Wij hebben op een rij gezet wat je zeker moet zien en doen als je dit gebied bezoekt. Ook handig natuurlijk als je de Algarve wél kent en benieuwd bent of je alle hoogtepunten inmiddels gezien hebt.

 

Dolfijnen spotten

Een echte unieke ervaring: dolfijnen spotten. Het zal je maar gebeuren dat dit majestueuze zoogdier ineens vlak voor je het water uit springt! 

In de zomermaanden is de kans het grootste dat je groepjes dolfijnen voor de kust ziet (en soms zelfs orka’s, haaien en walvissen…). Ben je er in die periode, neem de gok! Hoe dan ook is het heerlijk om met de boot het water op te gaan en de Algarve vanaf die kant te bekijken. Of je nou dolfijnen ziet of niet: je hebt een prachtige dag gehad.

Goed om te weten: de ‘dolfijnensafari’s’ zijn erg in trek bij toeristen. Wil je zeker weten dat er plek is op de boot, reserveer dan op tijd. 

Tip: Ben je een echte dolfijnenliefhebber? Bij Zoomarine in Guia kun je met dolfijnen zwemmen.

 

Boottocht langs grotten

We blijven nog even op het water. Wist je dat je ook een memorabele boottocht kan maken langs de kliffen en grotten van de Algarve? Je ziet dan (waarschijnlijk) geen dolfijn, maar wel veel ander onderwaterleven en natuurlijk de indrukwekkende natuur aan de kust.

De grot van Benagil is een van de grotten die door veel toeristen wordt bezocht. En terecht, want deze kalkstenen grot is werkelijk adembenemend en volgens veel mensen de mooiste van de wereld. Je kunt er alleen maar via het water komen en dat maakt het misschien nog specialer. 

Wist je dat de grot van Benagil meer dan twintig miljoen jaar oud is? De tijd heeft een geweldig kunstwerk van de grot gemaakt, met een doorkijkje bovenin en een zandstrand beneden in de grot. Door de wisselende lichtinval baadt de grot gedurende de hele dag in wonderbaarlijke kleuren.

 

Benagil staat wat ons betreft op nummer een, maar er zijn meer grotten te bewonderen in de Algarve. Je mag zelf weten met welk watervoertuig je de grotten wilt bezoeken: een speedboot, catamaran, kajak of suppend (vooral aan te raden als je dit vaker hebt gedaan). De meeste trips zijn georganiseerd, maar je kunt ook zelf op avontuur gaan.

 

Strand en natuur

Ach, er is nog zoveel te vertellen… Maar we hadden gezegd de absolute hoogtepunten op een rij te zetten. Daarom nog een paar bestemmingen die je gezien moet hebben als je in de Algarve bent.

 

Strand

De Algarve heeft prachtige stranden. Dit gecombineerd met de warme zomers en aangename winters, maakt de regio tot fantastische bestemming. Ben je in de Algarve, ga hoe dan ook naar meerdere stranden. Voel het fijne zand onder je voeten, verbaas je over de ruige kliffen en rotsen om je heen en ga het water in. Het mooiste strand vinden wij Praia da Marinha (deze ligt dicht bij de grot van Benagil), op de voet gevolgd door Praia do Camilo. 

 

Natuur

Hoewel rotsen, stranden en dolfijnen wat ons betreft ook onder het kopje natuur vallen, bedoelen we nu toch iets anders. Want aan de kust maar ook in het binnenland vind je fraaie natuurgebieden met bijzondere bloemen en veel (zeldzame) vogels. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Ria Formosa, een erg mooi natuurgebied van wel zestig kilometer lang, langs de kust richting de Spaanse grens. Een waar paradijs voor vogels, en dus ook voor vogelliefhebbers. Maar ook voor wandelaars, want dit gebied met de voet ontdekken, heeft wat ons betreft de voorkeur. 

 

Eindeloos genieten in de Algarve

Op verschillende momenten in het jaar de Algarve bezoeken, geeft je de uitgelezen kans om de regio door en door te leren kennen. Dit is een stuk eenvoudiger als je een eigen vakantiehuis hebt in Portugal. Veel Nederlanders hebben hun geld slim geïnvesteerd en zijn nu eigenaar van een vakantiewoning in de Algarve of een ander gebied in Portugal. Ze kunnen zelf genieten van het huis en verhuren hun woning aan andere liefhebbers. 
Heb jij onze luxe nieuwbouwprojecten in Portugal al bekeken? Neem een kijkje en fantaseer… Wil je daarna meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.