Appartement Portugal kopen: voor eigen gebruik en als slimme investering

door | Geplaatst: 11 nov 2021 | Bijgewerkt op: 20 jan 2023 | De Algarve, Nieuws

Voor witte stranden, statige rotsen en helderblauw water hoef je niet twaalf uur te vliegen, want je vindt ze ook nadat je een uur of drie in het vliegtuig hebt gezeten. Waar? In Portugal! Om nog specifieker te zijn: de Algarve. De Algarve is het gebied in het zuiden van Portugal en bestrijkt de gehele breedte van deze zuidkust. Genoeg water dus. Maar niet alleen de grote stranden van de Algarve maken dit gebied geliefd; ook het ongerepte binnenland, de fantastische natuur en idyllische dorpjes zijn reden om op vakantie te gaan naar de Algarve. Wacht even. We zeggen nu ‘vakantie’, maar wat als jij de trotse eigenaar kunt zijn van je eigen luxe appartement Algarve… Wat zou er je ervan vinden: appartement Portugal kopen?

 

Sparen, aandelen of investeren in een luxe appartement?

Een luxe appartement Portugal kopen is minder omslachtig dan je denkt: je bent niet de eerste die het doet en wij hebben dan ook veel meer slimme mensen als jij geholpen. Het kan dus relatief vlot en zonder problemen geregeld worden. We zeggen ‘slimme’ mensen, want investeren in vastgoed is tegenwoordig een van de meest verstandige dingen die je kunt doen met je geld. Door te beleggen in koopwoningen Algarve Portugal behaal je namelijk goede rendementen.

Sparen is nauwelijks interessant meer: waarschijnlijk vertellen we je niks nieuws als we zeggen dat geld op een spaarrekening vrijwel niets oplevert (soms moet je er zelfs voor betalen!). Het alternatief is beleggen in aandelen, maar dit is niet zonder risico en je hebt er zo weinig grip op. Daarom is het beleggen in koopwoningen Algarve Portugal een goed alternatief.

 

Rendement door verhuur en waardestijging pand

Je geld investeren in een luxe appartement Algarve kopen heeft twee grote voordelen. Of beter gezegd: het levert je aan twee kanten rendement op. Aan de ene kant profiteer je van de huuropbrengst (doorlopend inkomen) en aan de andere kant is er het pand dat waarschijnlijk alleen maar in waarde stijgt (dus het rendement op de lange termijn). En als je een beetje verstand van zaken hebt (maar het is niet erg als je dat niet hebt, want daarvoor zijn wij er), weet je dat investeren in koopwoningen Algarve Portugal minder gevoelig is voor inflatie. Het is zelfs zo dat de huuropbrengst en de waarde van jouw pand meestijgen met de inflatie.

Daarnaast: als jouw vakantiewoning in de Algarve je tweede woning is (en dus niet je hoofdwoning), dan betaal je hier geen vermogensrendementsheffing over in box 3.

Wil jij  een luxe appartement Portugal kopen direct aan zee? In de omgeving van Armação de Pêra in de Algarve vind je het Bayline Residences: een prachtig complex met luxe appartementen. Geniet van de rust en de ruimte en profiteer van hotelfaciliteiten als een receptie, wellness, fitness en zwembaden. Lees alles over dit exclusieve project!

 

Natuurlijk ook zelf genieten van je vakantiewoning

Iets meer over dit laatste. Als je je eigen luxe appartement Algarve kopen wil, in de Algarve (bijvoorbeeld het Ombria Resort) dan is dit inderdaad niet jouw hoofdwoning, maar wel jouw eigendom. Je verhuurt deze koopwoning Algarve Portugal omdat dit belangrijk is voor het te behalen rendement. Maar weet je wat nou zo mooi is? Je mag er ook zelf van genieten! En dat is toch wel een hele fijne bijkomstigheid van deze slimme manier van investeren. Dat is eigenlijk het mooiste rendement, een huis om samen met familie en vrienden herinneringen te maken

Stel je voor; elk jaar of misschien wel elk seizoen naar je eigen stekkie met jouw luxe appartement Algarve. Want dat kan! Sterker nog, we raden je het van harte aan. Want uiteindelijk kies je voor de Algarve omdat de zon daar zoveel schijnt, omdat de natuur adembenemend is en de stranden van goud zijn. Omdat het eten er fantastisch is en de inwoners maken dat je je thuis voelt in je tweede land.

 

Zet jij die slimme zet?

Ben jij verzot op de Algarve? Misschien is dit het moment om jouw geld te investeren in een luxe appartement Portugal kopen in deze prachtige regio. We snappen het als je hier veel vragen over hebt. Plan daarom zo snel mogelijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons in of neem contact op via telefoon of e-mail.