Overwinteren in Portugal

door | Geplaatst: 25 apr 2022 | Bijgewerkt op: 10 mrt 2023 | Lissabon, Tips

Zo rond eind september nemen veel mensen met pijn in hun hart afscheid van de zomer. Het afscheid is lang uitgesteld, want aan die heerlijke zomer mocht geen eind komen. Maar we ontkomen er niet aan; de natte herfst begint, gevolgd door de gure winter – helaas vaak zonder een mooie laag sneeuw. Niet iedereen kan wachten tot de lente aanbreekt: net als trekvogels vertrekken veel mensen naar Zuid-Europa om te overwinteren. Portugal is een populaire bestemming voor overwinteraars. Maar zit je overal in Portugal goed als je wilt overwinteren? En hoe pak je overwinteren nou écht slim aan?

De Algarve: het beste klimaat om te overwinteren

Waar je het beste kunt overwinteren in Portugal? We geven het al weg in de kop: de Algarve. Dit is het zuidelijkste deel van Portugal en daarmee het droogste en warmste gebied van het land. De Algarve heeft een mediterraan klimaat en dankzij de Atlantische Oceaan wordt het er in de winter nooit echt koud. De Algarve is dus de ideale locatie als je wilt overwinteren in Portugal.

Om je een beter beeld te geven: in de Algarve ligt de temperatuur in het najaar rond de 15 graden. Er zijn zelfs uitschieters naar 18 graden. En ook in de herfst en winter laat de zon zich vaak zien in Portugal. Dat betekent dus dat je in je T-shirt kunt rondlopen! Een groot contrast met de Nederlandse winter, toch?

Overwinteren in Portugal in je eigen woning

Heb je ze al gezien, de vakantiehuizen in Portugal? Je bent gewaarschuwd: als je ze bekijkt, droom je weg en wordt jouw verlangen om een eigen huis in Portugal te hebben alleen maar sterker.

Zo wordt er in het prachtige groene hart van de Algarve momenteel hard gewerkt aan het Ombria Resort: een prachtig resort met luxe villa’s, townhouses en appartementen. Zoek jij een plek om te overwinteren in de Algarve, bekijk dan eens de Viceroy Appartementen van het Ombria Resort. Eigenaren van deze appartementen mogen maar liefst tien weken per jaar gebruik maken van hun vakantiewoning.

Ook de vakantiewoningen en appartementen op Oriole Village van dit 5-sterrenresort kunnen gebruikt worden om in te overwinteren. De appartementen, townhouses, geschakelde én vrijstaande villa’s van dit ‘dorp’ zijn vrij van verhuurverplichtingen. Dat betekent dat je er het hele jaar door zelf kunt genieten: in de zomer én de winter. Het resort heeft onder meer een golfbaan met golfshop, restaurants en bars, volop sportmogelijkheden en een eigen sterrenwacht. In het Ombria Resort kom je dus aangenaam en ontspannen de winter door!

Liever nog dichter aan zee? Kijk dan eens naar de Bayline Residences, een complex direct aan zee met luxe vakantieappartementen. Het is een prachtig nieuwbouwproject waar het in de wintermaanden (maar natuurlijk ook de rest van het jaar) goed vertoeven is: een wellness- en fitnessruimte, golfbanen in de omgeving (want dat kun je ook prima doen in het najaar), direct aan een zandstrand en met binnen- en buitenzwembaden. Je geniet hier van de rust en privacy van je eigen vakantiewoning, en profiteert daarnaast van de faciliteiten van het resort. Bayline Residences heeft een residentiële status. Dit betekent dat je geen verhuurverplichting hebt en jouw appartement op elk gewenst moment kan gebruiken of zelfs permanent kan bewonen. Kortom: zoek je een plek om te overwinteren in de Algarve, dan is Bayline Residences de uitkomst! En wil je je vakantiewoning toch verhuren, dan wordt dit voor jou geregeld. Investeren in een vakantiewoning in Portugal is dus erg verstandig: jouw vakantiewoning wordt elk jaar meer waard én je geniet op korte termijn van de verhuuropbrengsten. En als kers op de taart geniet je zelf ook van je eigen vakantiewoning en overwinter je – net als de trekvogels – in een land met een aangenaam klimaat.

 

Investeer in een vakantiehuis in Portugal

Ben jij klaar met het Nederlandse najaar en zoek je een land, niet ver van huis, waar je de wintermaanden aangenaam kunt doorbrengen? Wij raden je Portugal van harte aan. De kustregio Algarve heeft bij uitstek het fijnste klimaat, maar ook in andere delen van Portugal is het weer mild en laat de zon zich regelmatig zien. Je bent niet de eerste Nederlander die de winterdip ontloopt in het zonnige Portugal!

Wil jij zelf regelmatig genieten in Portugal, overwinteren in de Algarve of anderen laten overwinteren in jouw vakantiehuis? Overweeg dan om te investeren in een eigen vakantiewoning in Portugal. Wij vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op of plan vrijblijvend een afspraak in om jouw mogelijkheden tot het kopen van een vakantiewoning te bespreken.