Waarom investeren in een luxe appartement aan de Silver Coast een slim idee is

door | Geplaatst: 9 dec 2021 | Bijgewerkt op: 13 sep 2022 | Nieuws, Silver Coast

Denk jij bij Portugal eerder aan de Algarve dan aan de Zilverkust? Je bent niet de enige. De stranden van de Algarve zijn een stuk bekender én populairder dan de stranden aan de Zilverkust – ook wel ‘Silver Coast’ genoemd. Maar zeg nou zelf: ‘Zilverkust’… dat is toch een naam om bij weg te dromen?! Dat vinden wij dus ook. En niet alleen de naam is mooi; de locatie is minstens zo prachtig. Daarom zijn wij er trots op dat wij luxe vakantieappartementen aan de Zilverkust mogen verkopen. Maar waarom zou je dat doen; investeren in een tweede woning in Portugal? En waarom nou juist de Zilverkust? Dat leggen wij je uit in deze blog.

Investeer je geld in een vakantiewoning aan de Zilverkust

Voordat we gaan uitweiden over de pracht en praal van de Silver Coast, eerst even dit: waarom zou je een luxe appartement in Portugal willen kopen? Als dit nooit eerder in je is opgekomen dan kan dat even schakelen zijn. Immers, je geld wegzetten op de bank is bekend terrein. Beleggen in aandelen is wat spannender, maar ook niet helemaal nieuw. Maar als het gaat om investeren in een tweede woning in het buitenland, tast je misschien volkomen in het duister.
Wij nemen graag je zorgen weg. Tal van Nederlanders gingen je voor en investeerden in een tweede huis in het buitenland. Je hoeft dus niet zelf het wiel uit te vinden. Second Home Invest heeft al meer dan tien jaar ervaring en heeft dus al veel klanten geholpen bij het realiseren van hun droom: een eigen huis in een warm vakantieland.

 

De voordelen van investeren in een luxe appartement in Portugal

De aanschaf van een luxe appartement in Portugal is niet iets dat alleen maar geld kost: investeren in vastgoed is in deze tijd slim en verstandig, omdat je hiermee hoge rendementen kunt behalen. Het levert je zelfs aan twee kanten rendement op.
Zo is daar de huuropbrengst, want jouw vakantiehuis kan het hele jaar door verhuurd worden aan toeristen (tenzij je er zelf gaat genieten, natuurlijk). Deze huuropbrengst is jouw doorlopend inkomen en je ziet het direct terug op je bankrekening.
En dan is er ook nog het rendement op de lange termijn. Want wat je niet direct ziet maar onmiskenbaar van gaat profiteren, is de waardestijging van jouw luxe appartement. Vastgoed is nu eenmaal minder gevoelig voor inflatie. De huuropbrengst en de waarde van jouw vakantiewoning stijgen zelfs mee met de inflatie. Investeren in een luxe appartement aan de Zilverkust is dus een ontzettend slimme zet.

Aan de Zilverkust, pal aan de Atlantische Oceaan, ligt het West Cliffs Resort. Een resort met prachtige luxe appartementen, villa’s en townhouses. Wil jij investeren in vakantiehuis aan de Zilverkust? Dit is je kans!

Waarom nou juist aan de Zilverkust?

Als jij je geld investeert in een eigen vakantiewoning aan de Silver Coast, dan is dit huis jouw eigendom. Het is niet je hoofdwoning: je woont er niet, maar gaat er geregeld naartoe. Het grootste deel van het jaar verhuur je jouw woning, zodat je rendement behaalt.
Wij merken dat onze klanten het heerlijk vinden om te vertoeven in hun eigen vakantiewoning in Portugal, maar dat ze het ook hun huurders gunnen om te genieten van de woning en de omgeving. Want echt; de Zilverkust (overigens heet het in het Portugees de ‘Costa da Prata’) heeft het allemaal.

 

Een heerlijke temperatuur

De regio Costa da Prata ligt 100 kilometer bij Lissabon vandaan; het loopt van Espinho in het noorden tot Ericeira richting het zuiden. Het is dus echt het midden van Portugal. Het klimaat is er mild; een stuk aangenamer dan het koudere noorden en koeler dan het warme, soms zweterige, zuiden. Zelfs in januari en februari is het er behaaglijk, met een temperatuur van soms wel 17 graden.

Het is er niet zo druk

Deze streek is niet zo populair als het drukke zuiden van Portugal. Er zijn toeristen, maar van massatoerisme is zeker geen sprake. Fijn voor als je op het strand ligt of een strandwandeling wilt maken. Maar ook erg prettig als je de pittoreske vissersdorpjes en historische stadjes wilt bezoeken. Je voelt je minder snel ‘een van de vele toeristen’ en geniet daardoor meer van de schoonheid en authenticiteit van de Zilverkust. Oh, vergeet ook de bezienswaardigheden niet: meerdere bouwwerken in de Costa da Prata zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Het is te veel om op te noemen en je vraagt je bijna af waaróm het er rustiger is dan in het zuiden…

Het leven is er goed

De dorpen en steden aan de Zilverkust zijn niet zo groot: dat geeft een warm ‘burengevoel’. Het leeft daar echt: families zoeken elkaar op, komen samen in cafés en restaurants. Er wordt genoten van goed en smaakvol eten. Er is tijd voor strandwandelingen en lange, late lunches. Als toerist voel je je er welkom en ben je al snel geneigd mee te gaan in dit ritme.

De natuur is werkelijk prachtig

Wij zijn gek op Portugal. Het hele land is mooi. Kijk je specifiek naar de Zilverkust, dan valt er wat voor te zeggen dat er mensen zijn die enkel voor de natuur hier komen.
Neem nou het ruige, groene binnenland. Er zijn meerdere natuurgebieden en -reservaten. Sommige zelfs met grotten. Natuurlijk kun je er ook veel dieren spotten. Van de das, wezel en verschillende soorten kikkers, tot bijzondere watervogels (zelfs flamingo’s!).
Geen zorgen; de kustlijn vergeten we niet. De stranden van de Silver Coast zijn anders dan die in het zuiden. Volgens sommige mensen zelfs mooier. Zo zijn er de rustige baaitjes waar gezinnen met jonge kinderen graag verblijven. Maar er zijn ook stranden langs ‘wilde’ wateren, waar surfers hun hart kunnen ophalen. En tussen deze twee uitersten in, zijn er nog veel meer stranden en lagunes; voor elk wat wils.

Wil jij een luxe appartement aan de Silver Coast? Wij helpen je daarbij

Misschien duizelt het je nu. Je bent geïnteresseerd in het investeren in een luxe appartement aan de Silver Coast, maar waar moet je beginnen? Ons antwoord: begin bij Second Home Invest. Wij ondersteunen, adviseren en begeleiden je. Niet alleen weten wij precies hoe het werkt, waar je op moet letten en wat de fiscale aspecten zijn, maar wij hebben ook de juiste contacten in binnen- en buitenland. Zo kun jij onbezorgd beginnen aan dit avontuur. Meer weten? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons in of neem contact op via telefoon of e-mail.