Algarve eerste keus bij zoeken naar tweede woning

door | Geplaatst: 3 aug 2020 | Bijgewerkt op: 7 dec 2023 | De Algarve

We leven in uitdagende tijden. Maar dit zal niet altijd zo blijven. Wij hebben de overtuiging dat wij Covid-19 uiteindelijk met gezamenlijke inspanning onder controle zullen krijgen. De markten en economieën zullen zich weer gaan herstellen en de verwachting is dan ook dat men vooral op zal gaan naar gebieden waar het veilig is of waar het veilig voelt. Met name de landen waar het Covid-19 virus extreem hard heeft toegeslagen en locaties met massatoerisme zullen voorlopig worden vermeden. Dit maakt het extra interessant om te investeren in een tweede woning in de Algarve. De Algarve is precies wat men straks zoekt. 

tweede woning Algarve

Algarve eerste keus bij het zoeken naar een tweede woning

In het artikel ‘Living And Retiring Overseas Post The Coronavirus—Three Top Options‘ heeft Forbes Magazine de Algarve als beste optie benoemd om te gaan wonen en met pensioen te gaan nadat de Covid-19 pandemie voorbij is. Met o.a. redenen als 3300 uur zon per jaar, op 2 na veiligste land in de wereld, de vele indrukwekkende stranden en 42 verschillende golfbanen in de Algarve regio. Daarnaast schrijft Mary Lussiana in The Telegraph een artikel met nog eens 20 redenen om te kiezen voor Portugal wanneer de pandemie voorbij is.

Internationale pers lovend over Covid-19 aanpak in Portugal

In verschillende buitenlandse media werd Portugal de afgelopen periode aangehaald als voorbeeld. Zo schreef de Duitse krant Der Spiegel bijvoorbeeld dat Portugal één van de meest geïsoleerde landen van Europa is en dat de destijds aanwezige ziekte gevallen uit landen als Italië en Spanje afkomstig waren. De Engelse krant The Guardian benoemd de indrukwekkende en gezamelijke inspanning en de correcte en vroege maatregelen van de Portugese regering. Ook het RTL nieuws heeft hier aandacht aan besteed. Zo liet RTL nieuws zien hoe het land goed omging met de corona-crisis en daarnaast veel leerde van de aanpak van andere landen. Ook de New York Times wijst op de voorzichtigheid van Portugal tijdens het beheer van de quarantaine.

En dit was niet alles. Ook CNN en El País zijn lovend over Portugal. Zij benoemen beide de maatregelen om het burgerschap te verlenen aan alle migranten en asielzoekers die een verblijfsaanvraag hadden ingediend en ervoor te zorgen dat iedereen toegang had (en heeft) tot socicale zekerheid en gezondheidszorg, terwijl het land de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk bestrijdt. Mede hierdoor en ook doordat Portugal dun bevolkt is, zijn er relatief weinig besmettingen en doden in Portugal gevallen door Corona. Om deze redenen heeft Portugal dan ook aangekondigd om de maatregelen weer te gaan versoepelen.

west-cliffs-resort-villa-binnenDromen van je tweede huis in de Algarve

Dankzij het COVID-19 virus zijn veel zaken in een ander daglicht komen te staan. Zowel zakelijk als privé is voor veel mensen ontzettend veel veranderd. Wat voorheen nog als vanzelfsprekend werd beschouwd, blijkt nu van grotere waarde dan we in eerste instantie wellicht dachten.

Het doet ons weer beseffen waar het allemaal echt om draait en wat er belangrijk is in ons leven. Samen zijn met familie en vrienden, herinneringen maken voor het leven.

Een mooi moment om werk te maken van die langgekoesterde droom van een eigen luxe tweede woning in de Algarve. De eerste stap heb je al gezet. Je bent aan het onderzoeken. De volgende stap staat voor je klaar. Bekijk ons actuele aanbod vakantiewoningen in Portugal. Benieuwd naar de mogelijkheden of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Bij Second Home Invest ondersteunen en begeleiden wij onze klanten naar hun eigen droomhuis in het buitenland.