Wat neem je mee in je koffer naar Portugal

door | Geplaatst: 4 feb 2021 | Bijgewerkt op: 22 jul 2022 | Tips

Wat een heerlijk vooruitzicht als je binnenkort een reis naar Portugal hebt gepland. Het enige wat je hoeft te doen is je koffers pakken en je te verheugen op een heerlijk verblijf. Maar wat moet je nu meenemen en beslist niet vergeten in je koffer?

Zonnebrand

Portugal heeft meer dan 300 dagen zon er jaar. De zon, de prachtige blauwe luchten, mooie gele stranden en zwemmen in de zee of het zwembad vragen om een goede bescherming tegen de zon. Vanwege dit geweldige klimaat vertrekken jaarlijks veel toeristen voor een korte vakantie of langer verblijf naar Portugal. De zomers in de Algarve kunnen heel warm worden en in de winter kunnen hier de temperaturen nog altijd stijgen tot een graag of 15 overdag. De zomers langs de Silver Coast en Comporta zijn ook heerlijk aangenaam en vaak net iets minder warm dan in de Algarve. Voor heel Portugal geldt dat de maanden januari en februari het minst aantrekkelijk wat betreft de temperatuur, maar ook dan geniet je vaak van schitterende blauwe luchten met een prachtig zonnetje.

Loafers, moccasins of gympen

Als je wel eens vaker in Portugal bent geweest dan ben je vast bekend met de authentieke mozaïek straatjes in de dorpen en steden. Deze straatjes geven veel sfeer en zijn tegelijkertijd nogal oneffen en daardoor voor damesschoenen met hoge hakken minder geschikt.
Dus ga je er een dagje op uit en staan er oude dorpjes of steden op de planning, neem dan comfortabele loafers, moccasins of gympen mee, daarmee doe je jezelf echt een plezier. Naast een bezoek aan een stad of dorp zijn er ook geweldig veel schitterende wandelroutes langs de kust van de Algarve, of in de verschillende natuurparken. Ook hier is een sportieve en comfortabele schoen uiteraard aan te raden.

Boeken

Veel boekliefhebbers geven aan dat ze meer zouden willen lezen, maar daar vaak te weinig tijd voor hebben. In Portugal ligt het dagelijkse tempo wat lager dan in ons hectische en drukke bestaan in Nederland. Dus een verblijf in Portugal is de ideale plek om tot rust te komen, te genieten en je agenda los te laten. Dat levert beslist tijd op voor het lezen van een goed boek. Neem dan lekker een e-reader mee, dat kost amper ruimte in je koffer.

Uiteraard een camera

Uiteraard neem je je camera mee op vakantie of verblijf in Portugal. Vanzelfsprekend wil je de schoonheid van dit prachtige land vastleggen. Of dat nu gaat om die mooie mozaïek straatjes, de prachtige betegelde gevels in de nauwe straatjes van een dorpje, de verse op de visafslag, de lokale bevolking die samenkomt in de ochtend voor een espresso bij de pastelaria’s, de dolfijnen die je spot in zee, de ijsvogel die je ziet tijdens een wandeling in Fonte Benemola of de vele citrus- en olijfbomen langs de weg. Al die mooie herinneringen wil je vastleggen zodat je daar op een later moment nog eens heerlijk bij weg kunt dromen.

Houd ruimte in je koffer over voor de terugweg

De meesten van ons stoppen onze koffer zo vol mogelijk, bang om een leuk kledingstuk of extra paar schoenen thuis te moeten achterlaten. Toch raden wij je aan om wat ruimte over te houden. Want je Je zult vast wat fraaie hebbedingetjes mee terug willen nemen naar huis. Wat dacht je van een smaakvolle olijfolie. In vele regio’s in Portugal zijn olijfgaarden waar je rondleidingen kunt krijgen en leert over het productieproces. En geloof me, een goede extra virgin olijfolie zit vol smaak en daarvan wil je vast een flesje thuis hebben.

Naast de olijfgaarden zijn er ook vele wijngaarden die je kunt bezoeken en waar je een rondleiding kunt krijgen of aan een proeverij kunt meedoen. Ook dan wil je misschien wel een goede Portugese wijn mee nemen in de koffer naar huis. En dan hebben we het nog niet gehad over de prachtige accessoires en producten van kurk. Wist je dat Portugal één van de grootste kurk producenten in de wereld is en dat waar je ook bent, je uiteenlopende producten van kurk vindt? Variërend van tassen tot schriften, van brillendoosjes tot riemen en alles wat daar tussen zit.

Regelmatig op vakantie naar Portugal?

De meeste Nederlanders die naar Portugal zijn geweest willen maar wat graag weer terug. Het land heeft genoeg te bieden voor vele fantastische vakanties met boordevol mooie herinneringen. Denk je er ook over om een vakantiehuis te kopen in Portugal? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag.