Portugal: een walhalla voor golfliefhebbers

door | Geplaatst: 20 jan 2021 | Bijgewerkt op: 18 okt 2022 | Tips

Portugal is een paradijs voor de echte golfliefhebbers. Je hebt er keuze uit meer dan zeventig golfcourses die verspreid door het land te vinden zijn. Of je nu verblijft aan de Silver Coast, rond het paradijselijke Comporta of in de warme Algarve; overal vind je golfbanen. Portugal is onder buitenlandse golftoeristen erg populair vanwege de goede weersomstandigheden en de hoge kwaliteit van de golfbanen. Hou jij van golfen en wil je dit doen in Portugal, dan kun je uitstekend verblijven in een van de vele prachtige golfresorts met hotelkamers of vakantieappartementen. Ga jij regelmatig naar Portugal om te golfen, dan kun je ook zelf een vakantiehuis bij een golfbaan kopen.

Golfresorts in de Algarve

De Algarve is erg geliefd bij fanatieke golfers, onder meer omdat je hier vanwege het aangename klimaat het hele jaar door kunt golfen. De regio doet z’n best om het de golfliefhebber naar de zin te maken, want alleen al in de Algarve liggen 31 golfbanen verspreid over de gehele zuidkust van oost naar west. Dus waar je ook verblijft in de Algarve, een golfbaan ligt altijd binnen handbereik.

Veel golfbanen maken deel uit van een resort, zoals de Quinta do Lago en Vale do Lobo. Of de Monte Rei Golf & Country Club, dat meerdere jaren op rij gekozen is tot de beste golfbaan van Portugal vanwege de service, de kwaliteit van de baan en de gastvrijheid. De golfbanen van Monte Rei liggen in het oosten van de Algarve. Je hebt tijdens het spelen uitzicht op de indrukwekkende bergen van de Serra do Caldeirão. En draai je je om, dan zie je de Atlantische Oceaan liggen. Een plaatje!

Aan dit rijtje wordt de golfbaan van Ombria Resort toegevoegd. De opening van Ombria Resort en van haar 18-holes golfbaan staat gepland voor de lente van 2023. Naast het 5-sterren Viceroy Hotel dat hier gebouwd wordt, komen er ook mogelijkheden om villa’s, townhouses en appartementen te kopen. Hier kun je als eigenaar zelf verblijven. We horen je denken: ‘Ik als eigenaar?’. Ja, dit is zeker mogelijk. Tal van onze klanten gingen je voor en investeerden hun geld in een vakantiewoning in Portugal. Dat is slim, want vastgoed wordt alleen maar meer waard. Daarnaast profiteer je van de verhuuropbrengsten. Want als jij niet zelf in jouw vakantiewoning bij de golfbaan geniet van je golfvakantie, dan wil je je woning natuurlijk verhuren aan andere Portugalliefhebbers. Zo behaal je het maximale rendement.

Meer informatie over deze vakantiewoningen? Bekijk het Ombria Resort.

Hoeft jouw vakantiehuis niet per se bij een golfbaan te liggen en verblijf je graag aan de kust? Bekijk dan eens de woningen van Bayline Residences. Vanuit je eigen luxe vakantieappartement in dit resort heb je een prachtig uitzicht over de zee. Toch zin in een partijtje golf? Je vindt meerdere golfbanen in de directe omgeving van het resort. 

Golfen aan de Silver Coast

Aan de Silver Coast, in de omgeving van Obidos, vind je een aantal golfresorts bij elkaar; Praia D’El Rey, Bom Sucesso, Royal Obidos en West Cliffs Resort.

Over die laatste vertellen we je graag meer, want de golfbaan van het West Cliffs Resort is de laatste jaren verkozen tot de nummer 2 van beste golfbanen in Portugal. Het beschikt over uitdagende holes met spectaculaire uitzichten op de omgeving en de Atlantische Oceaan. De 18 holes-golfbaan wordt al jaren met succes bespeeld door golfliefhebbers die midden in de natuur hun favoriete sport willen beoefenen.

Wil jij je eigen golf-vakantiehuis? Dan ben je bij West Cliffs Resort op de juiste plek. Daar vind je namelijk appartementen, townhouses en (geschakelde) villa’s waar jij eigenaar van kunt zijn. Denk niet meer aan sparen, stop met beleggen en koop een vakantiehuis bij deze fantastische golfbaan. Geniet jaarlijks van je eigen golfvakantie aan de Silver Coast en verhuur je vakantiewoning aan anderen gedurende de rest van het jaar.

Meer informatie over het kopen van jouw eigen vakantiehuis bij de golfbaan aan de Silver Coast? Lees snel meer over het West Cliffs Resort.

golf

Comporta

Als we iets verder afzakken naar het zuiden, komen we in de regio onder Lissabon, bij Troia en Comporta. Hier vind je de schitterende Tróia Golfbaan. Deze golfbaan staat op de derde plek van de beste golfbanen in Portugal en wordt omschreven als zeer gevarieerd én uitdagend (vanwege de wind vanaf zee). De baan ligt direct aan het strand en biedt prachtig uitzicht op het natuurgebied Serra da Arrábida.

Vakantiehuis bij golfbaan kopen?

Krijg je de indruk dat op een golfresort alleen golfliefhebbers verblijven? Dat alleen golfers daar een eigen vakantiewoning kopen? Niets is minder waar. Veel van onze klanten die op een resort een vakantiewoning kochten, zijn zelf geen golfers. Waarom ze toch een vakantiehuis bij een golfbaan wilden kopen, heeft alles te maken met de omgeving, de sfeer, de rust, de ruimte, het uitzicht op de golfbaan en de vele luxe faciliteiten en voorzieningen van het resort. Want de meeste resorts beschikken over talrijke faciliteiten. Denk aan een luxe wellnessgedeelte, meerdere zwembaden, sportvelden, restaurants en services zoals beheer en zorgeloze verhuur van de vakantiewoning. Want vergeet niet dat jouw vakantiehuis bij de golfbaan het hele jaar door verhuurd kan worden aan golfliefhebbers (en andere toeristen). En dat is jouw winst!

Meer weten over het kopen van een vakantiehuis bij een golfbaan? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag.