Portugal een walhalla voor Golf liefhebbers

door | Geplaatst: 20 jan 2021 | Bijgewerkt op: 11 feb 2021 | Tips

Portugal is een paradijs voor de echte golfliefhebbers. Je hebt er keuze uit meer dan 70 golfcourses. Of je nu verblijft in de Silver Coast, Comporta of in de Algarve, overal heb je voldoende aanbod. Portugal is onder buitenlandse golftoeristen erg populair vanwege de goede weersomstandigheden en de hoge kwaliteit van de golfbanen. Voor de golftoeristen zijn er vele prachtige golf resorts waar je uitstekend kunt verblijven in het bijbehorende hotel of in één van de vele vakantiewoningen die er zijn.

Silver Coast

Langs de kust van de Silver Coast vind je in de omgeving van Obidos al een aantal golf resorts bij elkaar zoals Praia D’El Rey, Bom Sucesso, Royal Obidos en West Cliffs Resort.

West Cliffs Resort is in 2020 verkozen tot de nummer 2 van beste golfbanen in Portugal. Het beschikt over uitdagende holes met spectaculaire uitzichten op de omgeving en de Atlantische Oceaan. De 18 holes golfbaan wordt al jaren met succes bespeeld. De vakantiewoningen op het resort zijn momenteel volop in aanbouw. Meer informatie over deze mogelijkheden? Bekijk het West Cliffs Resort.

golfComporta

Als we iets verder afzakken naar het zuiden, komen we in de regio onder Lissabon bij Troia en Comporta. Hier vind je de schitterende Tróia Golfbaan. Deze golfbaan is in 2020 verkozen op de vierde plaats van beste golfbanen in Portugal en wordt omschreven als zeer gevarieerd en uitdagend vanwege de wind vanaf zee. De baan ligt direct aan het strand en biedt prachtig uitzicht op het natuurgebied Serra da Arrábida.

Golf resorts in de Algarve

Alleen al in de Algarve liggen 31 golfbanen verspreid over de gehele zuidkust van oost naar west. Dus waar je ook verblijft in de Algarve, een golfbaan ligt altijd binnen handbereik. Ook hier liggen vele golfbanen die toebehoren aan een resort zoals o.a. Monterei Golf & Country Club, Quinta da Lago en Vale do Lobo. Aan dit rijtje wordt de golfbaan van Ombria Resort toegevoegd. De opening van Ombria Resort en dus ook de 18-holes golfbaan staat gepland voor 2022.
Naast het 5-sterren Viceroy Hotel dat hier wordt gerealiseerd, komen er hier ook mogelijkheden om villa’s, townhouses en appartementen te kopen waar je als eigenaar zelf kunt verblijven. Meer informatie over de vakantiewoningen? Bekijk het Ombria Resort.

Een vakantiehuis op een golf resort

Krijg je de indruk dat op een golf resort alleen golfliefhebbers verblijven of een eigen vakantiewoning kopen? Niets is minder waar. Veel van onze klanten die op een resort een vakantiewoning hebben gekocht zijn zelf geen golfers. De reden dat ze toch een woning op een resort gekocht hebben heeft te maken met de omgeving, de sfeer, de rust, de ruimte, het uitzicht op de golfbaan en de veelal aanwezige luxe faciliteiten en voorzieningen. Want de meeste resorts beschikken over faciliteiten zoals een luxe wellness & spa, meerdere zwembaden, sportvelden, restaurants en services als een zorgeloze verhuur en beheer van de vakantiewoning. Neem dus gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag.

Plan een kennismakingsgesprek

Gerard Haagsma | Second Home Invest