De markt in Loulé

door | Geplaatst: 2 aug 2022 | Bijgewerkt op: 10 mrt 2023 | Tips

Wat je niet mag missen in Loulé? De markt!

Op de markt is je gulden een daalder waard. Ooit is die leus bedacht om mensen naar de markt te lokken, maar dat is allang niet meer nodig: veel mensen gaan graag naar de markt. En niet alleen in Nederland; wereldwijd worden markten goed bezocht. Neem nou Loulé, een van de oudste steden van de Algarve, niet ver van het grote Faro. Hou je van de markt, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Loulé.

Elke dag markt 

In Nederland ben je het waarschijnlijk niet gewend, maar in Loulé is het heel gebruikelijk: elke dag markt. Deze dagelijkse markt vindt plaats in de bekende overdekte markthal Mercado de Loulé. Het is de grootste overdekte markt van het zuiden van Portugal en daarom erg in trek bij toeristen.

In de markthal vind je vaste kraampjes waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld verse vis, bloemen, groente, fruit en lokale-, handgemaakte producten.

In en rondom de markthal is het kleurrijk, geurig en rumoerig. Een gezellige drukte! Wij vinden het erg leuk dat je hier weliswaar veel toeristen ziet, maar ook de echte Portugese sfeer proeft. Overigens is de markthal een bijzonder mooi en oud gebouw. Opvallend is de Moorse stijl, die je natuurlijk op veel meer plekken in Portugal tegenkomt. 

De ‘farmers market’ op zaterdag 

Ben je op zaterdag in Loulé, dan tref je het: rondom de Mercado de Loulé is dan de speciale zaterdagmarkt, ook wel ‘farmers market’ genoemd. Niet alleen kun je die dag ín de markthal genieten van de markt, want ook rondom de markthal staan allerlei kraampjes. 

Lokale boeren uit de Algarve komen naar de zaterdagmarkt om hier hun (verse) waar te verkopen. Van sla, courgette, aubergines, uien, wortelen en andere groenten tot kaas, worst, kruiden, honing, dadels, fruit en vis. Je kijkt je ogen uit en kunt meteen je verse producten voor het avondeten kopen. Én natuurlijk de souveniertjes voor het thuisfront!

De markt begint al vroeg in de ochtend, dus ga op tijd op pad. Rond het middaguur worden de kraampjes weer opgeruimd.

Een waardevolle tip die wij ooit kregen: ga ergens zitten om een drankje te nuttigen. Er liggen meerdere restaurants rondom de markt, dus dat zal geen probleem zijn. Als je de tijd neemt om te zitten en om je heen te kijken, dan is Loulé een fantastische plek om het Portugese leven te ervaren.

Of toch naar de ‘gypsy market’?

Loulé kent nóg een markt op zaterdag: de ‘gypsy market’. Deze markt wordt net buiten het centrum gehouden. Hier vind je onder meer tassen, schoenen, sieraden en zonnebrillen. Heel anders dus dan de boerenmarkt. De zigeunermarkt is overigens ook wat kleiner.  

Het kan een uitdaging zijn om een bezoek aan beide markten te combineren, want ze zijn op hetzelfde moment afgelopen. Maar als het je lukt… ga ervoor!

Krijg jij niet genoeg van Portugal, de marktjes, de lokale producten, de kleuren en de geuren? Heb je ooit overwogen om te investeren in een eigen vakantiewoning in Portugal? Informeer eens bij ons naar de mogelijkheden: wij maken al jarenlang mensen blij met hun droomhuis in Portugal. Bekijk ons aanbod of neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.