Luxe interieur en exterieur op West Cliffs Resort

door | Geplaatst: 14 sep 2020 | Bijgewerkt op: 8 nov 2022 | Silver Coast

De villa’s op het West Cliffs Resort zijn zo ontworpen dat zij zich helemaal openstellen voor de omliggende natuur van de duinen en de oceaan. De link met de natuur is duidelijk en de nauwe relatie tussen binnen en buiten wordt versterkt door het royale gebruik van glas en het gebruik van natuurlijke materialen.

Silver Coast Twin Villa’s

Exterieur
Natuursteen, hout, beton en glas zorgen voor een natuurlijke en harmonieuze relatie tussen landschap en de woning. De buitenkant van de woning is afgewerkt met hout en kalkstenen uit de regio. De tuin wordt nog volledig aangelegd en er ligt een ruim zwembad met ruim houten terras. Verder beschikken eigenaren over een eigen parkeerplaats die ruimte voor 2 auto’s biedt.

Interieur
De Twin Villa’s hebben een toeristische status (maar kunnen indien gewenst volledig zelf gebruikt worden) waardoor de woning opgeleverd moet worden met een additioneel interieur. Er zijn 2 of 3 interieur pakketten waar men uit kan kiezen. Het betreft fraaie meubels in natuurlijke kleuren, passend in de omgeving met een moderne maar warme look.

De villa’s beschikken allen over grote 2 persoonsbedden met gecapitonneerde hoofdbord, veel gebruik van hout, mooie decoratieve items als kussens, lampen en bijzettafels. Daarnaast hebben de woningen grote raampartijen zodat binnen en buiten met elkaar worden verweven. Alle ruimtes zijn licht en de houten afscheiding separeert de keuken van de woonkamer. De woningen zijn verder voorzien van airconditioning, een haard, aansluiting voor TV en internet en beschikken tevens allen over luxe afgewerkte badkamers met lichte tegels en interieur. Het geheel zorgt voor een fris en modern uiterlijk. De volledig ingerichte keuken is voorzien van Bosch apparatuur, een wasmachine, afwasmachine, kookplaat, koelkast met vriezer, afzuiger over en magnetron en roestvrijstalen spoelbak.

Silver Coast Villa’s

west cliffs resortWil je een kavel kopen waarop je zelf een villa kan laten bouwen, dan kun je kiezen uit een aantal ontwerpen die het resort in samenwerking met een aantal architecten heeft ontworpen.Deze ontwerpen kunnen dienen als basis om je eigen woonwensen te realiseren maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf met een architect om tafel te gaan voor een ontwerp van je droomvilla. Uiteraard zijn er wel enkele voorwaarden voor het ontwerp door West Cliffs gesteld. Om te voorkomen dat je veel heen en weer moet reizen, kun je additioneel gebruik maken van het projectmanagement van West Cliffs Resort voor zaken als onder andere de begeleiding van de bouw, de communicatie met de architect of de aanvraag van de vergunningen bij de gemeente. Hier zijn overigens wel kosten aan verbonden. Neem contact met ons op voor meer informatie. De afwerking, de gebruikte materialen en zaken als badkamers, keuken en vloeren worden in overleg met de architect gekozen. Voor de inrichting kunnen we je in contact brengen met zowel lokale als ook Nederlands/Belgische specialisten.

Services op West Cliffs Resort

De gehele infrastructuur is ondertussen gereed. Ook het Clubhuis met het restaurant en de receptie en de 18 holes golfbaan zijn al gerealiseerd en volledig in gebruik. De golfbaan van West Cliffs Resort heeft in haar korte bestaan al een plaats in de top van de Portugese en Europese golfbanen verworven. Een aantal faciliteiten zullen op een later tijdstip gerealiseerd worden.

 • Receptie, concierge and security / 24-hour surveillance
 • Beheer- en onderhoudservices
 • Golf Course and Golf Academy
 • Business Center
 • Members lounge
 • Restaurant and Bar
 • Mini market (toekomstig)
 • Medische services (toekomstig)
 • Schoonmaak en wasservice (toekomstig)
 • Zwembad (toekomstig)
 • Sportvelden (toekomstig)

Beheer van het resort

De nieuwe West Cliffs Golf Course zal volgens de hoogste kwaliteitsnormen worden beheerd door het naastgelegen zusterresort Praia D’El Rey Golf en Beach Resort. De ervaring van Praia D’El Rey Golfe & Beach Resort, gecombineerd met de 15 jarige expertise van haar management en operationele teams zijn de garantie dat het resort in topconditie blijft.

West Cliffs Resort clubhuisReceptie en clubhuis golf

De West Cliffs receptie en het clubhuis bieden een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan en de golfbaan. Het architectonische concept is ontwikkeld door het prestigieuze architectenbureau van Sua Kay, en is gebaseerd op de harmonieuze relatie met de natuur. Door gebruik te maken van het natuurlijke licht en de panoramische omgeving wordt het gebouw omhuld door grote glazen wanden. Balkons en terrassen zijn gemaakt met natuurlijke materialen, zoals hout en vertalen zich in een hoog niveau van kwaliteit en comfort, waardoor een eco-vriendelijke omgeving ontstaat.

Het gebouw heeft twee verdiepingen, waaronder de receptie, vastgoedkantoren, alle diensten die verbonden zijn met de golfbaan, sociale en privé-ruimtes, een à la carte restaurant en een grote bar met panoramisch uitzicht. Sua Kay is ook één van de architecten die een ontwerp voor de villa’s op de vrije kavels heeft gemaakt.

Het omliggende landschap

Het landschap heeft veel invloed gehad op zowel het ontwerp van de golfbaan alsook de architectuur van de omliggende villa’s. Het belangrijkste doel was om het landschap zo ongestoord mogelijk te houden en de golfbaan en de woningen te laten opgaan in de omgeving.

Villa kopen op West Cliffs Resort

Het indrukwekkende interieur en exterieur, samen met alle services die voor handen zorgen voor een bijzonder en zorgeloos bezit op één van de laatste mogelijkheden om zo dicht aan zee te zitten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Bekijk meer informatie over de beschikbare villa’s op het West Cliffs Resort of bekijk de andere mogelijkheden en neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek.