Vijf redenen voor de liefde voor de Algarve

door | Geplaatst: 8 sep 2022 | Bijgewerkt op: 20 jan 2023 | De Algarve

5 redenen om verliefd te worden op de Algarve

Elke keer als wij in de Algarve komen, gaat ons hart sneller kloppen. Zodra het vliegtuig is geland, de huurauto is gehaald en we vertrekken naar ons verblijf, voelt het weer als thuiskomen. Wij vertellen je graag waarom wij verliefd zijn op de Algarve, wie weet word jij het ook.

Allereerst zijn wij verliefd op de Algarve vanwege het heerlijke klimaat. Die strakblauwe hemel, of het nu februari, juni of september is, maakt iedere dag tot een zonnige en heerlijke dag. Ook in de wintermaanden is het hier heerlijk toeven. Niet voor niets kiezen veel mensen voor de Algarve om te overwinteren.

Daarnaast houden wij van de vriendelijkheid van de mensen. Er is altijd tijd voor een klein praatje en veel mensen spreken voldoende Engels waardoor het contact makkelijk gelegd wordt.

Ook houden wij van de relaxte sfeer. Het lijkt wel of de mensen minder gejaagd zijn en het tempo van het leven lager ligt. Mensen nemen de tijd, dat merken wij vaak als wij worden meegenomen om te lunchen. Daar waar wij ons broodje geregeld achter onze pc eten, nemen ze in Portugal echt de tijd. Voor een lunch wordt zo anderhalf uur uitgetrokken. En dat doen ze niet speciaal voor ons, maar dat zijn ze zo gewend.

Een vierde reden om verliefd te worden op de Algarve, zijn de prachtige, sfeervolle dorpjes en steden. Typisch zijn de mooie, smalle straatjes met zijn koppelstenen, de straatmozaïeken en de betegelde gevels van de huizen. Het is kleurrijk, sfeervol en authentiek. Bezoek bijvoorbeeld Loulé, Ferragudo, Tavira of Sagres en je snapt precies wat we bedoelen.

Tenslotte genieten wij van de prachtige natuur. Of dat nu de gele stranden met zijn rood gele rotsformaties zijn, het natuurgebied de Ria Formosa met zijn prachtige eilandjes en grote invloed van eb en vloed, of de natuur in het groene hart van de Algarve, het is allemaal de moeite waard. Pak de auto en stippel een mooie route uit. Laat je verrassen door de vele citrus-, olijf- en kurkbomen, de zoutpannen bij Tavira en de smalle straatjes die je slingerend door de heuvels van het ene mooie dorp naar het andere brengen.

Wij weten zeker als je eenmaal in de Algarve bent geweest, dan kom je er beslist nog een keertje terug.

Wil jij je eigen vakantiehuis in Portugal kopen? Neem dan contact op!