Ontdek Loulé en omgeving

door | Geplaatst: 31 jul 2020 | Bijgewerkt op: 22 jul 2022 | Tips

Veel Nederlanders dromen van hun eigen vakantiewoning in Portugal. Stel je voor dat dit vakantiehuis of appartement op het exclusieve Ombria Resort ligt, in de prachtige groene heuvels van de authentieke Algarve op nog geen 10 minuutjes rijden van Loulé. Naast alle luxe faciliteiten op het resort zelf zoals verschillende zwembaden en een wellness en spa kun je je ook in de directe omgeving van het resort prima vermaken.

De zaterdag markt in Loulé

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het centrum van het knusse Loulé. Dagelijks kun je vers fruit, groentes en vis kopen in Mercado de Loulé, de markthallen in het centrum van Loulé.

Iedere zaterdagochtend van 9 tot 12 uur is er een grote warenmarkt rondom deze markthallen. Naast alle verse producten in de markthallen vind je rondom de markthallen allerlei kraampjes van boeren uit de omgeving die hun eigen verse waar komen verkopen.
zaterdag markt loulé

Je vindt er de grootste paprika’s en tomaten, maar ook diverse kruiden zo van het land, heel veel verse groentes en fruit, honing, allerlei dadel producten, worsten en heerlijke kazen. Je kunt hier echt te kust en te keur. Dus de zaterdagmarkt in Loulé mag je niet missen als je in de Algarve bent.

In voor een lekkere wandeling bij Fonte de Benémola

Houd je meer van de natuur, dan ben je binnen 5 minuten rijden van het resort in het natuurgebied Fonte Benémola. Dit natuurgebied ligt in de overgangszone tussen de bergen en de geologische regio met veel kalksteen. Hierdoor zie je een grote biodiversiteit waaronder libellen, vogels en zoogdieren zoals bijvoorbeeld de otter. Ook is er een grote diversiteit aan vogels zo vind je hier o.a. de ijsvogel.

In dit natuurgebied liggen enkele wandelroutes die je langs verschillende waterbronnen brengen. Ondanks het warme klimaat in de Algarve stromen deze bronnen het hele jaar door, ze liggen nooit droog. Vanaf de parkeerplaats in de buurt van Querenca loop je door de groene heuvels richting deze bronnen. Onderweg zie je prachtige bloemen, grote cactussen, olijf- en citrusbomen en overal hoor je de vogels fluiten. Langs het water voelt het zelfs af en toe wat tropisch warm door het water wat verdampt en blijft hangen tussen het gebladerte van de bomen en struiken.

In de weekenden komen hier ook veel Portugese families om gezellig samen te komen, te eten en te genieten. Echt een prachtig plekje op nog geen 5 minuten van het resort en leuk voor alle leeftijden.
loule wijn

Geniet van lekkere wijn bij Quinta da Tor

Als je vanuit Loulé naar Ombria Resort rijdt, dan kom je langs het dorpje Tor. Langs deze weg ligt de entree naar de wijngaard Quinta da Tor. Het wijnhuis met haar productiehal en terras liggen verscholen achter de bomen op nog geen 100 meter van de weg.

Je kunt hier proeverijen doen, een rondleiding krijgen en ieder jaar in september worden er Harvest Days georganiseerd. Mensen kunnen dan helpen om de druiven te plukken. Alle druiven op deze wijngaard worden handmatig geplukt.

Ook kun je hier gewoon even komen om gezellig met zijn allen op het royale terras te zitten, een klein hapje te eten en uiteraard wijn proeven. Geniet ondertussen van het schitterende uitzicht over de wijngaard met in de achtergrond het pittoreske dorpje Tor en als je goed kijkt zie je ook Ombria Resort liggen.

Je eigen vakantiehuis in Ombria Resort

Ontdek Loulé en de omgeving zelf vanuit je eigen vakantiewoning. Benieuwd naar de mogelijkheden?  Bekijk informatie over het Ombria Resort of neem direct contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een oriënterend gesprek. Wij helpen je graag verder.