Carvoeiro: wat is er te beleven?

door | Geplaatst: 29 aug 2023 | Bijgewerkt op: 2 nov 2023 | Tips

Wat zeg je ervan om de grotere steden van de Algarve – zoals Faro en Albufeira – links te laten liggen, en in plaats daarvan te verblijven in het kleine en fleurige plaatsje Carvoeiro? Dit stranddorpje bevindt zich pal aan het water en is tegen een rotswand gebouwd. Dat betekent fenomenale uitzichten als je door de straten van Carvoeiro loopt en een schitterend beeld van het complete dorp als je op het goudgele strand ligt.

Eten, drinken en ontspannen in het centrum

Ondanks de kleinschaligheid is er in Carvoeiro veel te doen. Zo heeft het vissersdorpje een oergezellig dorpsplein. In het hoogseizoen kun je hier vrijwel elke dag genieten van optredens en concerten. Het levendige centrum nodigt ook uit om plaats te nemen op een sfeervol terras voor een verfrissend drankje of een Portugese maaltijd. Of loop met een ijsje in je hand naar het ‘stadstrand’ dat praktisch ín het dorp ligt.
Wil je zelf een verse maaltijd klaarmaken, breng dan een bezoek aan de Municipal Market. In deze markthal kun je de heerlijkste (lokale) producten kopen.

Wandeling langs de kliffen

Direct naast het dorp is een houten wandelpad aangelegd, een zogeheten ‘boardwalk’. Met zijn zeshonderd meter is het geen lang wandelpad maar absoluut een die je niet snel zal vergeten. Je loopt langs de ruige rode kliffen die zo kenmerkend zijn voor de Algarve, je geniet van spectaculaire uitzichten en komt aan het eind terecht bij de Algar Seco Caves, een indrukwekkende grot.
Het is ook leuk om van het houten pad af te gaan (dat kan op een paar plekken) om onder en tussen de kliffen door te lopen. Heb je het warm gekregen, dan kun je een verkoelende duik nemen in het water van de Atlantische Oceaan.

De stranden bij Carvoeiro

In en rondom Carvoeiro zijn verschillende stranden. We vertelden al over het strand bij het centrum, dat dezelfde naam draagt als het dorp. Daarnaast kun je ook lopend naar het strand van Paraíso, aan de westkant van het dorp. Deze is bereikbaar via een lange, steile trap.
Niet ver bij Carvoeiro vandaan vind je Praia da Marinha: een van de mooiste stranden ter wereld. Als je er toch in de buurt bent, moet je dit strand echt een bezoek brengen.
De stranden van de Algarve hebben allemaal hun eigen charme en zijn stuk voor stuk prachtig. Net als de helderblauwe zee, overigens. In de zomermaanden is de temperatuur van het water perfect om in te zwemmen.

Golfen in de omgeving van Carvoeiro

Hou je van een balletje slaan dan heb je geluk, want er zijn meerdere golfbanen in de buurt van Carvoeiro. De dichtstbijzijnde is Vale de Milho Golf. Iets verder weg vind je Pestana Golf & Resort en Vale Da Pinta. Het zijn prachtige, professionele en toonaangevende golfbanen die van alle gemakken zijn voorzien.

Ga jij op vakantie naar de Algarve? In Carvoeiro zal je absoluut genieten van het aangename weer, de veelzijdige natuur en de hartverwarmende cultuur. Daarnaast is het dorp een perfecte uitvalsbasis om het warme zuiden van Portugal te ontdekken.
Carvoeiro is een geliefde bestemming onder vakantiegangers. Verwacht dus niet dat je de enige toerist bent, maar dat zal je in de Algarve hoe dan ook nooit zijn. En terecht, want het zuiden van Portugal is een fantastische bestemming.

Bekijk ook eens de nieuwe appartementen in Carvoeiro. Deze appartementen en townhouses, Vale de Milho, zijn van alle luxe voorzien.