Onbezorgd genieten

door | Geplaatst: 4 jun 2020 | Bijgewerkt op: 22 jul 2022 | Klantreacties

Het is ondertussen alweer twee jaar geleden dat Bas en Melissa bij ons aanklopten omdat ze graag wilden investeren in een vakantiehuis in het buitenland. Zowel Bas als Melissa hadden een emotioneel zware periode achter de rug doordat beide ouders van Melissa kort na elkaar waren overleden. Hierdoor moesten er veel zakelijke beslissingen in korte tijd gemaakt worden, zoals o.a. de erfenis. “Het kost tegenwoordig alleen maar geld om de erfenis op de bank te zetten. Het leek ons verstandiger om het te investeren.” Aldus Bas. 

Spanje of toch Oostenrijk?

“Wij dachten ook vroeger al wel eens na over het investeren in een vakantiewoning in Spanje of Oostenrijk. Met alle gebeurtenissen en de erfenis die Melissa ontvangen had, realiseerden wij ons dat

die investering meer dan een droom kon zijn. Daarom besloten wij in 2018 om de Second Home Beurs te bezoeken. Hier kregen wij veel informatie en kwamen wij ook Gerard Haagsma van Second Home Invest tegen.

Wij voelden meteen de klik dankzij de oprechtheid van Gerard en hoe hij op alle vlakken met ons mee dacht. Wij hadden in eerste instantie een voorkeur voor een vakantiewoning in Spanje maar toen Gerard ons de nieuwbouwappartementen in Hinterglemm liet zien en ons meer vertelde over dit project, waren wij meteen enthousiast. Dit kwam o.a. doordat het land een stabiele vastgoedmarkt heeft evenals een stabiel economisch klimaat. Daarnaast hanteert Oostenrijk een strenge wetgeving m.b.t. nieuwbouwprojecten. Uiteraard vonden wij het ook erg interessant dat het land veel fiscaal aantrekkelijke voordelen biedt. “

Prettige begeleiding gaf doorslag

“De bouw van het Glemm by AvenidA project was nog niet gestart. Dit zorgde er voor dat het lastig was voor ons om een helder beeld te krijgen van wat wij konden verwachten van de woning waarin wij wellicht zouden gaan investeren. Daarom nodigde Gerard ons uit om samen met hem naar Hinterglemm te reizen. Wij zijn hierop enthousiast ingegaan en zo reisden wij in oktober 2018 af naar Oostenrijk voor een bezichtigingsweekend. Eenmaal aangekomen stelde Gerard ons aan verschillende mensen voor. Waaronder ook Ralph van Kollenburg, de eigenaar van Alpin Rentals. Dit is de overkoepelende organisatie die de verhuur en het beheer van de appartementen regelt. Wij zijn ook bij referentieprojecten gaan kijken om een helder beeld te krijgen van wat wij zouden mogen verwachten. Zo zijn wij bij Stockinggut by AvenidA in Leogang wezen kijken en ook bij AvenidA Mountain Resort in Kaprun.

Beide waren van een zeer hoog niveau en de kwaliteit, luxe en service die wij daar hebben mogen ervaren  was ongekend. Het was de prettige begeleiding tijdens deze bezoeken en het aankoopproces die uiteindelijk de doorslag heeft gegeven voor ons. Wij kregen van Gerard veel handige tips over betrouwbare banken in Oostenrijk zodat wij een deel van de hypotheek konden onderbrengen. Ook kregen wij begeleiding van Ralph tijdens het informatieve gesprek bij de notaris. Hier werden o.a. zaken besproken zoals het Oostenrijkse belastingstelsel.”

Alles goed geregeld

“De koopovereenkomst is getekend en de bouw in volle gang. Zowel Melissa als ik kunnen niet wachten om tijdens de Kerst van 2020 samen, met onze twee kinderen, tijd door te brengen in ons eigen gloednieuwe vakantieappartement in Hinterglemm. Melissa kijkt uit naar de wellness opties binnen het complex en ik zelf kijk vooral uit naar het skiën. En ook voor het jaar daarop staat Oostenrijk weer op de planning. Wij vinden het beide fantastisch om zo onbezorgd te kunnen genieten nu wij weten dat alles goed is geregeld. En dan hebben wij er op lange termijn ook nog eens financieel profijt van!”