“Ik stel hoge eisen aan vastgoed en daarom sprak Ombria Resort in Portugal mij aan”

door | Geplaatst: 16 dec 2020 | Bijgewerkt op: 22 jul 2022 | Klantreacties

Al tientallen jaren volgt Hans het nieuws met betrekking tot vastgoed. Hij heeft ervaring met vastgoed investeringen in Nederland en ziet de zoektocht naar een geschikt object echt als een hobby. Begin 2019 zag hij op het internet het project Ombria Resort in de Algarve voorbij komen: high-end appartementen op een prachtige locatie en nog geen 20 minuten rijden vanaf het vliegveld in Faro. Vastgoed kopen in het land waar zich de mooiste golfbanen van Europa bevinden, dat leek hem wel wat. Even later nam hij contact op met Second Home Invest voor meer informatie en investeerde datzelfde jaar nog in een Viceroy appartement op dit resort. We vroegen hem naar hoe hij dit proces heeft beleefd.

hoge eisen aan vastgoed

Alles klopte gewoon

Enthousiast vertelt Hans over zijn zoektocht: “Ik stel hoge eisen aan vastgoed en daarom sprak Ombria Resort in Portugal mij aan. De verkoop van 65 Viceroy appartementen was nog maar net gestart, dus we waren er gelukkig snel bij. Op de website en in de brochure zag het er allemaal geweldig uit. Het eindeloze uitzicht over de vallei, de vijfsterren-(hotel)faciliteiten en de 18-holes golfbaan; alles klopte gewoon. Ik kon niet wachten om naar Portugal te vliegen en de locatie te bezoeken. Toen ik daar daadwerkelijk stond, wist ik het zeker. Het voelde goed en het uitzicht was fantastisch. We kozen voor een Viceroy-appartement op de 3e etage, met een dakterras op het zuiden en zuidoosten. Perfect om hier ’s avonds te genieten van de ondergaande zon!”

Goed geïnformeerd

“Omdat ik nog nooit geïnvesteerd had in een vakantiewoning in het buitenland, had ik veel vragen. Bijvoorbeeld over het te verwachten rendement, over het project an sich en hoe de omgeving eruit ziet.

Maar ook over welke advocaat of fiscaal expert mij kon adviseren. En of het mogelijk was om een vierpersoonsappartement te splitsen in twee aparte verhuurobjecten; dat leek me ideaal. Het liefst wil ik er zelf enkele weken per jaar gebruik van maken, dus dat was ook een voorwaarde. Bij Ombria Resort kan dat maximaal 10 weken per jaar. Dat is fijn, want zo kunnen ook mijn kinderen en hun gezin straks meegenieten. De rest van het jaar wordt het verhuurd en dat is ook perfect geregeld.

Gerard Haagsma van Second Home Invest heeft mij tijdens dit proces begeleid. Hij heeft inmiddels zo veel ervaring met verkoop van nieuwbouwprojecten in Portugal dat hij precies kan vertellen wat je kunt verwachten en bij wie je moet zijn. Het is geen gladde jongen, hij is een betrouwbare man. Ik vond het heel waardevol dat je op hem kunt vertrouwen, dat afspraak ook afspraak is. Dat geldt overigens ook voor zijn partners in Portugal. We krijgen regelmatig video’s met updates over de bouw. Ook tijdens de coronacrisis bouwen zij gewoon door. We moeten nog even geduld hebben, want de geplande oplevering van ons nieuwbouwappartement is in maart 2022.”

Nu is het moment

“We kijken uit naar het moment waarop we voor het eerst genieten van het fantastische uitzicht en een balletje kunnen slaan op de golfbaan van Ombria Resort. Nu is het moment om te investeren. Maar vooral: om te genieten van je investering. Het is zonde om het geld op de bank te laten staan. Want naast een goed rendement, krijg je zo veel terug voor deze investering!”