“De volledige ontzorging qua verhuur en onderhoud spreekt mij zeer aan”

door | Geplaatst: 19 jan 2021 | Bijgewerkt op: 22 jul 2022 | Klantreacties

Klantverhaal Rudolf Philipse
“Al jaren droomde ik van een vakantiehuis in een land met een warm klimaat. Ik zag alleen op tegen het gedoe rond zo’n huis want de ene keer is het dak lek en de andere keer is er ingebroken. Dan moet je adhoc iemand regelen om de boel weer op orde te brengen. Een maand of twee geleden zag ik een klein stukje van een TV-programma waarbij Ombria Resort in Portugal werd besproken. Wat mij aansprak was dat je met een appartement op Ombria Resort volledig ontzorgd wordt met betrekking tot verhuur en onderhoud. Dus vroeg ik wat informatie aan om er verder in te duiken. Al snel daarna werd ik benaderd door Gerard Haagsma van Second Home Invest die mij rustig van informatie voorzag. Het viel mij direct op dat het niet een standaard verkoopgesprek was maar dat Gerard vooral zijn best deed om mij goed te informeren.”

Goed geïnformeerd

“Omdat ik onbekend was met dit concept van investeren, had ik vooraf veel vragen. Zo zag ik op de website dat je gegarandeerd 5% rendement krijgt in de eerste 5 jaren en ik vroeg mij af hoe dat zat. Gerard vertelde mij dat deze 5% wordt berekend over de waarde van het onroerend goed, maar niet over de aankoopkosten en het interieurpakket. Een duidelijk verhaal. Hij vertelde mij ook dat je als Nederlander profiteert omdat je over het box 3 vermogen dat je in buitenlands vastgoed geïnvesteerd hebt wordt vrijgesteld van vermogensrendementsheffing. Interessant dus. Tevens wilde ik weten of ik bijvoorbeeld een eigen schilderij mag ophangen in ons appartement. Omdat het object het grootste deel van het jaar verhuurd wordt, is dat niet toegestaan en uiteraard begrijp ik dat. Daarom is ook de inrichting al vooraf bepaald. Van de ene kant is dat een nadeel, maar van de andere kant scheelt het je veel keuzestress en tijd. Van alles wat ik gezien heb vertrouw ik er op dat de inrichting allemaal zeer overwogen en van zeer hoge kwaliteit zal zijn.”

Vertrouwd gevoel

“Ik heb diverse opties bekeken en de luxe Viceroy nieuwbouwappartementen op Ombria Resort spraken mij zeer aan. Niet alleen door de prachtige ligging in de Algarve maar ook door de 18-holes golfbaan die op het resort wordt gerealiseerd. In de rare Corona tijd was het niet gemakkelijk een bezoek te brengen aan de locatie waar Ombria Resort gerealiseerd wordt en dus moest ik vertrouwen op de informatie die mij geleverd werd door Gerard en Ombria Resort. Dit voelde zo vertrouwd dat ik de aankoop heb doorgezet ondanks dat ik Portugal niet kon bezoeken. Het resort geeft updates over de bouw, inclusief dronebeelden, en dat is natuurlijk super leuk. Dit maakt het wachten tot de afronding in 2022 ook wel weer een spannende fase.

Het kopen van een appartement in Portugal is een mooie ervaring. De service en het geduld van Gerard is onovertreffelijk waardoor je het gevoel hebt dat er iemand naast je staat die je goed begeleid en stuurt waar nodig is. Hij heeft ons stap voor stap meegenomen in het proces. Zo werd het een stuk eenvoudiger om een beslissing te nemen die goed voelde. Wij hebben alle vertrouwen op een goede uitkomst en kijken uit naar ons eerste bezoek aan Ombria Resort.”