Portugese droomvakantiehuis vinden bij de beurs

door | Geplaatst: 6 sep 2022 | Bijgewerkt op: 7 dec 2023 | Investeren

Vind jouw Portugese droomvakantiehuis tijdens de Second Home Beurs

Ben jij op zoek naar een vakantiehuis of investering in Nederland of het buitenland? Wil je iets anders doen met je spaargeld of juist je risico spreiden? Dan is een bezoek aan de Second Home Beurs voor jou de perfecte eerste stap. Net als voor die andere 18.000 geïnteresseerden die elk jaar de edities van de Second Home Beurs in Nederland en België bezoeken. Een bezoek aan de beurs is namelijk de ultieme manier om alles te weten te komen over de aankoop van een vakantiewoning. En iedereen die specifiek op zoek is naar een vakantiewoning in Portugal, ontmoeten wij natuurlijk graag bij de stand van Second Home Portugal! 

De Second Home Beurs vindt plaats van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. De beurs is elke dag geopend tussen 10 en 17 uur; genoeg tijd dus om je op een laagdrempelige manier te laten informeren door experts; zij die weten van de hoed en de rand als het gaat om het kopen van een vakantiewoning.


Ja, ik kom! Moet ik me voorbereiden?

Sinds jaar en dag zijn wij present op de Second Home Beurs. Wat ons telkens weer opvalt (en ook best logisch is), is dat de meeste bezoekers van de beurs zich aan het oriënteren zijn. Ze hebben nog geen concrete wensen en ideeën en houden veel zaken open. Daar is op zich natuurlijk niks mis mee, maar het kan je wél helpen als je voorafgaand aan je bezoek aan de beurs een paar zaken voor jezelf helder krijgt:

  • In welk land(en) zou jij je vakantiewoning willen kopen?
  • Wat is je budget?
  • Wil je een bestaande vakantiewoning of juist een nieuwbouwwoning kopen?
  • Wil je een bestaande vakantiewoning waar je zo in kunt, of wil je nog zelf gaan verbouwen?
  • Wil je dat verhuur, beheer en onderhoud voor je geregeld worden of wil je dit zelf regelen?
  • Wil jij je vakantiewoning verhuren of alleen maar voor eigen gebruik kopen?
  • Wil je primair investeren of is eigen gebruik je primaire doel?
  • Wil je een financiering afsluiten voor de aankoop van jouw droomwoning?

Kun je – grofweg – een antwoord geven op deze vragen, kom dan even buurten bij onze stand. Als Portugal-expert kunnen wij je alles vertellen over onze nieuwbouwprojecten in de Silver Coast en de Algarve. 

 

Welke informatie krijg ik bij de stand van Second Home Portugal?


Eerst even dit. Bij elk nieuwbouwproject werken we samen met een beperkt aantal ontwikkelaars. Stuk voor stuk ontwikkelaars die we goed kennen en vertrouwen. Daarnaast liggen alle projecten die wij verkopen op A-locaties.
Het is ook goed om nu alvast te weten dat de vakantiewoningen en investeringsprojecten die wij aanbieden in het hogere segment vallen op het gebied van luxe faciliteiten, services, afwerkingsniveau en de daarbij behorende prijzen.

Breng je een bezoek aan onze stand, dan informeren wij je over de verhuur- en beheermogelijkheden en kunnen vaak direct rendementsberekeningen met je doornemen. Ook laten we je graag zien welke faciliteiten aanwezig zijn bij onze nieuwbouwprojecten (denk aan golfbanen, zwembaden, restaurants en wellnessfaciliteiten) en kunnen we meteen plattegronden van woningen met je delen en prijzen bespreken. Zo krijg je al heel snel een vrij nauwkeurig beeld van jouw eventuele droomvakantiehuis!


Bespaar nooit op goed advies


Overigens blijft het daar niet bij. Want als jij wilt investeren in vastgoed, dan ben je natuurlijk ook nieuwsgierig naar de juridische en financiële aspecten. Ook daar informeren wij je over als je onze stand bezoekt. Zo hoor je van ons wat de financieringsmogelijkheden zijn, en welke fiscale en juridische consequenties vastzitten aan de aankoop van een vakantiewoning in Portugal.
Omdat iedere situatie van persoon tot persoon verschillend is, spreken wij alleen maar in algemeenheden. Voor het juiste persoonlijke advies adviseren wij iedereen die een vakantiewoning koopt in Portugal om zich ter plaatse voor te laten lichten door deskundigen. Want wij zijn natuurlijk geen jurist, fiscalist of financieel adviseur.

Ga jij ook naar de Second Home Beurs? We zien je graag bij onze stand!